TPC research

Kwekers

TPC heeft een eigen kweekprogramma in samenwerking met onafhankelijke kwekers voor de opbouw van haar rassenassortiment. Zij zijn de leveranciers van onze nieuwe rassen. TPC kiest bewust voor dit systeem omdat het vakbekwame ondernemers zijn die snel resultaat kunnen leveren. Dankzij deze uitgekiende werkwijze van rasbeproeving kan TPC al na gemiddeld 5 jaar nieuwe rassen aanmelden voor de rassenlijst.

We hebben als doelstelling om alleen TPC rassen te telen en te verhandelen.

 

TPC is als enig handelshuis in staat om zo snel nieuwe rassen in de markt te zetten. Hierdoor zijn onze kwekers ook alleen bij TPC het meest succesvol!

 

Onze rassen worden wereldwijd beproefd op 4 locaties waardoor alle klimaatzones en daglengtes worden getest.

 

Deze unieke manier van beproeven en de durf om keuzes te maken versnelt het kweekproces met 5 jaar. Dit is in het voordeel van zowel de kweker, de telers als de afnemers. Iedereen heeft immers belang bij het beschikbaar komen van rassen die een meerwaarde geven op de reeds gangbare rassen in de sector.

 

Om hiervan ook in de toekomst verzekerd te zijn, zoeken wij nieuwe kwekers. Deze mogen zelf rassen aanleveren of gebruik maken van onze zaailingen.

WhatsApp Message
Top