TPC duurzaam

TPC in Angola

TPC streeft continu naar een evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu.

 

Biologische aardappelen

Het belang van biologische aardappelen is altijd bij TPC aanwezig geweest. TPC wil rassen ontwikkelen die als alternatief kunnen worden aangeboden voor de biologische teelt. Uiteindelijk zal de gangbare teelt van aardappelen bijna gelijk zijn aan de huidige biologische teelt. Door nu actief te zijn in de biosector loopt TPC voorop met de biologische marktontwikkeling en is daarom klaar voor de toekomst!

 

Joint venture projecten in ontwikkelingslanden

2006 - Project in de Sourou Vallei in Burkina Faso.

2014 - Project in Angola.

 

Via het Private Inversteringsprogramma (PSI), uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) i.o.v. het Ministerie van Buitenlandse Zaken, teelt The Potato Company aardappelen in Angola.

In Angola is een grote behoefte aan multiresistente AM-rassen. Alleen TPC kan die multiresistente rassen, zoals Monte Carlo en Toronto, leveren. Door de PSI-ondersteuning, waarmee de Nederlandse Overheid de lokale consumptie van aardappelen wil stimuleren door kennis en apparatuur te exporteren, heeft TPC dit project kunnen opstarten.

 

TPC streeft er naar om met de lokale teelt van consumptieaardappelen de import van dure Europese consumptie aardappelen te vervangen. TPC hoopt met het opzetten van dergelijke projecten een platform te creeren in Afrika. De nauwe betrokkenheid bij dergelijke projecten geeft TPC veel voldoening en kansen voor de toekomst.

 

Voedselbank

Wij leveren regelmatig gratis aardappelen aan een aantal voedselbanken in Nederland.

 

Zonne-energie

Zoals we onze aardappels oogsten uit de aarde, zo oogsten we de energie van de zon en zetten deze om in elektriciteit. In totaal ligt er 3000 Wp aan vermogen op het dak van onze TPC loods, goed voor zo’n 250kwh aan energie. Een flink aandeel van ons energiegebruik wordt zo duurzaam ingevuld.

 

Ook in ons kantoor wordt bewust omgegaan met energie. Niet printen als dit niet nodig is. Lampen gaan vanzelf uit, zuinige computers en uiteraard kopen we onze resterende stroombehoefte in als groene stroom.

 

Op zonnige dagen leveren we meer stroom dan dat we gebruiken. We zijn dan niet alleen een potato company maar ook een stroom company!

 

 

WhatsApp Message
Top