TPC recepten

biologisch aardappeldesembrood

Recept biologisch aardappeldesembrood met onze Bergerac

- 1.000g tarwebloem

- 18g zout

- 640 water

- 250g desem (evt. te vervangen door 20 of 30g gist)

- 400g Bergerac

- 40 minuten op 210 graden bakken.

(Met dank aan Piet Smit van Driekant Ambachtscentrum).

  

 

TPC Aardappelsoep

- Montreal aardappelen geschild en in stukken gesneden

- Groentebouillon

- 2 uien (gesneden)

- (winter)wortel/peen in stukken

- Zout/peper

- Room

- Olijfolie

- Kervel (fijn gesneden)

- Mosterd

- Stukjes gerookte zalm

 

In soeppan gesneden uien licht bakken in olijfolie. Aardappelen en wortelen er bij doen.

Bouillon en water toevoegen tot aardappelen bedekt zijn. Koken tot het gaar is. Met staafmixer wortelen en aardappelen pureren. Eventueel soep iets verdunnen. Room naar smaak toevoegen. Zout/peper naar smaak toevoegen. Een paar scheppen mosterd toevoegen. Fijn gesneden kervel toevoegen. Even laten doorkoken. Stukjes zalm toevoegen als de soep is opgeschept.

Top